Ekonomi

EPDK Başkanı Yılmaz: “Enerji krizi temiz enerji kaynaklarının önemini ortaya koydu”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Lideri Mustafa Yılmaz, küresel elektrik kriziyle birlikte tüm dünyanın çetin bir süreçten geçtiğini belirterek, “Mevcut enerji krizi, temiz enerji kaynaklarının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. iklim.” söz konusu.

Akdeniz Enerji Düzenleyicileri (MEDREG) ile Bölgesel Enerji Düzenleyicileri Derneği (ERRA) tarafından düzenlenen “Enerji Krizleri Üst Düzey İstişare Toplantısı”nın açılışında konuşan Yılmaz, küresel güç nedeniyle olağanüstü fiyat artışlarının yaşandığını söyledi. kriz ve bunların arz güvenliği endişelerini ve enflasyonu artırdığı. o yaptı.

Olağanüstü dönemlerde akıllı kararların alınması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kriz sürecinde düzenleyici kurumlar da dahil olmak üzere kamu otoriteleri tüketicileri korumak ve krizin etkilerini hafifletmek için pek çok önlem aldı. Tüketicileri fiyat şoklarından korumak temel hedefimiz oldu. ve arz güvenliğine katkıda bulunur.” dedi.

Yılmaz, güçlü kararlar alınması gereken bu dönemde, depolama formülü ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesini artırma yolunda ilerlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Mevcut elektrik krizi, saf enerji kaynaklarının değerini bir kez daha göstermiştir. Yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma telaşı dikkate alındığında güç ve iklim açısından değerlerini güçlendirmiştir. Türkiye’de yeni yürürlüğe koyduğumuz yönetmelikle yenilenebilir enerji, kaynakların batarya teknolojileri ile entegre edildiğinde şebekeye entegre edildiğini belirten “Şu anda depolama yatırımları için yoğun talep aldığımız bir dönemdeyiz. Bugün bir güç krizi yaşıyor olsak da, gelecek için iyimser kalmalı ve pazarlarımızı geliştirmeye devam etmeliyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu