Ekonomi

Steward Health iflas koruması istiyor, yeni kredi almayı planlıyor

Dokuz eyalette 30 hastanesi bulunan ABD’li hastane ağı Steward Health, Teksas’ta 11. Bölüm iflas koruma başvurusunda bulundu. Şirket, New York Borsası’nda NYSE:MPW altında işlem gören ev sahibi Medical Properties Trust’tan yeni bir kredi ayarlamaya çalışıyor.

Steward Health, iflas süreci boyunca normal şekilde çalışmaya ve hastalara hizmet vermeye devam edeceğini garanti etti. Sağlık kuruluşu kısa vadeli finansman seçeneklerini araştırmakta ve doktor grubu Stewardship Health’i satmaya çalışmaktadır. Ancak satışın beklendiği kadar hızlı ilerlememesi, şirketin Medical Properties Trust’tan 225 milyon dolara kadar finansman arayışına girmesine yol açtı.

Steward Health CEO’su Ralph de la Torre, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürebilmek için alternatif finansman çözümleri bulmanın gerekliliğini ifade etti. De la Torre, “Bu süreçteki ek finansmanla, hastalarımıza ve çalışanlarımıza verdiğimiz bakımın sürdürülebilmesi için hastaneleri açık tutacağımızdan, tedarik edeceğimizden ve işleteceğimizden eminiz” dedi.

Bu başvuru, Steward Health’in kısa bir süre önce Massachusetts’teki bir hastaneyi kapatmasının ardından geldi. Eyalet yetkilileri ve politikacılar hastane zincirini, tıbbi bakımı riske attığına inandıkları mali zorluklarını zamanında açıklamadığı için eleştirdi.

Massachusetts Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Kate Walsh, iflasla ilgili olarak Pazartesi günü yaptığı açıklamada eyaletin böyle bir olaya karşı hazırlıklı olduğunu belirtti. Walsh, eyaletin sağlık hizmetlerine sürekli erişimi güvence altına alacak, istihdamı koruyacak ve sağlık sistemini istikrara kavuşturacak sorunsuz bir mülkiyet geçişi sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

eyupsultanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu