Haber

Sultangazi’de Kediyle Oynarken Arabanın Çarptığı 2 Yaşındaki Çocuk Mağdur Oldu

Hami YEŞİLYURT/ İSTANBUL, – SULTANGAZİ’de evlerinin önünde kediyle oynarken arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Muhammed Salih Kaya’nın amcası Veysel Kaya, “Daha 4 gün önce, babası taksitle akülü bir araba aldı. Yarın bu çocuğun doğum günüydü.” söz konusu.

Kaya, “Cinayete benziyor. Biz de ‘Kazaydı’ demek istiyoruz, en azından yüreğimiz rahatlasın ama yol kenarında tek çocuk var. Nasıl görmezsiniz? Polis Bakanlık bu adamın gitmesine izin vermemeli, işler kötü sonuçlanacak.” dedi.

6 Şubat depremi sonrası İstanbul’a taşınan Gaziantepli ailenin 2 yaşındaki oğlu Muhammed Salih Kaya, Habipler Mahallesi 2700 Sokak’taki evlerinin önündeki yolda kediyle oynuyordu. 34 BKR 501 plakalı aracın çarpması sonucu 2 yaşındaki Muhammed hayatını kaybetti. Sürücünün ağır yaraladığı ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Muhammed Salih Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı sokakta bulunan bir evin güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından sürücü yakalanarak gözaltına alındı.

Kaza anına ait bir güvenlik kamerası görüntüsü daha ortaya çıktı. Görüntülerde, yol kenarında Muhammed Salih Kaya’ya çarpan otomobilin yan koltuğundan bir kadının indiği görülüyor. Yerde ağır yaralı yatan çocuğun yanına koştu. Görüntülerde çevre sakinlerinin durumu ve Muhammed Salih’in ailesine haber verdiği anlar da görülüyor.

“Orada kediyle oynayan çocuğu görmedin mi?”

Hayatını kaybeden Muhammet Salih Kaya’nın amcası Veysel Kaya, şunları söyledi: “Burası cinayete benziyor. Bunu söylemek istemiyorum ama yangın düştüğü yeri yakar. Kalabalık bir cadde olsaydı keşke” çocuk da yola atladı, tamam derdim ama mahallenin ortasında, sakin bir yerde. İstanbul Habipler en sessiz yerlerden biri. Böyle sessiz bir yerde önce sırtını sıvazlayıp sonra vurursun. Başının üstünde dur. Ya telefonla konuşursun ya da kayıt cihazıyla oynarsın. Hepimiz şoförüz. Küçük bir taş görsen bile kaçarsın. Orada kediyle oynayan büyük çocuğu görmedin mi? Ne biçim bir şey bu? Bu nasıl bir vicdandır?” “Bu nasıl bir merhamettir? ‘Bu çocuğun hayatı yoldaki taştan daha mı değersizdi?’ Polis teşkilatı aktif durumda. Adam yakalandı. Tek dileğimiz, tek ricamız bu işin peşini bırakmamaları.”

“YARIN DOĞUM GÜNÜ, BABASI AKÜLÜ ARABA GETİRDİ”

Veysel Kaya amca, “Daha 4 gün önce babası taksitle akülü araba aldı. Yarın bu çocuğun doğum günüydü. Biz de ‘Bilerek yapmadı, kazaydı’ demek istiyoruz. En azından biraz olsun içimizi rahatlatır ama söyleyemeyiz. Yol kenarında tek bir çocuk var. Nasıl?” Görmüyor musun? Sanırım telefonla konuşuyordu” dedi.

“BU ADAMIN ÇIKMASINI KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ”

Kaya, “Herkese soruyoruz. Bu adamın dışarı çıkmasını kesinlikle istemiyoruz. Çıkarsa işin sonu kötü olur. Bu çocuğun babası depremzede. Hastanede temizlik görevlisi. Yangın yakar” dedi. nereye düşerse Allah kimseye vermesin. Söz burada bitiyor. Kucağındaki kedi bile ölüyor. İlk kez vurdun onu hiç hissetmedin mi? Polis bırakmamalı. Sonu kötü olacak.Bunları söylediği için idam edeceklerini bilseydim tekrar konuşurdum.O adamın serbest bırakılmasını istemiyoruz.Biz de buna kaza demek isteriz.Yüreğimiz acıyor. yüreğimize su serpilmiyor. Araba yok, trafik yok, sessiz, geniş bir alan. Anne babası biberon almış çocuğun sütü var içinde. Bu nasıl bir yangın? “Mayıs” dedi. Allah düşmanıma böyle bir ateş vermesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu