Ekonomi

“Sevgiyle Tüm Engeller Aşılır”

Engelliler Haftası kapsamında Yenice Rehabilitasyon Merkezi’nin DOSTUM tesislerinde düzenlediği etkinliğe katılan Belediye Başkanı Alper Taban, “Asıl engel bedenlerde veya zihinlerde değil, yüreklerdedir. Tüm engeller sevgi ile aşılır.

10-16 Mayıs tarihleri ​​arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Yeniceköy Mahallesi’ndeki İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) düzenlenen etkinlikte Yenice Rehabilitasyon Merkezi gündeme geldi. Belediye Başkanı Alper Taban da etkinliğin bir bölümüne katılarak engelli öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

İnegöl Belediyesi konutunda Yenice Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen programda engelli öğrenciler gün boyu DOSTUM tesislerinde eğlendiler. Engelliler Haftası yarışmalar, eğlenceler, spor aktiviteleri ve etkinliklerle en keyifli şekilde kutlandı. Küçük konserlerle süslenen etkinliklerin bir kısmına katılan Belediye Başkanı Alper Taban, engelli öğrencilerle de yakından ilgilendi. Onlarla oyunlar oynayan ve yarışlara katılan Lider Taban, engelliler haftası için düzenlenen pasta bölümünde engelli öğrencilerle birlikteydi.

“ENGEL BEDENDE DEĞİL, YÜREKTEDİR”

Engelliler Haftası ile ilgili açıklama yapan Lider Taban, Yenice Rehabilitasyon Merkezi’nin Engelliler Haftası kapsamında DOSTUM’da özel bir etkinlik düzenlediğini belirterek; “Eğlenceli ve renkli görüntülerin yer aldığı bu kutlamaya katılarak onların sevincine ortak olmak istedik. Bu vesileyle tüm engellilerin Engelliler Haftası’nı kutlarım. Gerçek mani kalplerdedir, bedenlerde veya zihinlerde değil. Tüm engeller sevgi ile aşılır. Bizim için engelli bireylerimiz yılın 365 günü her zaman ön planda ve değerlidir. Engellilik konusu sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren değerli bir konudur. Engellilik, toplumsal yaşamı engelleyen bir kusur olamaz ve olmamalıdır. Desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve onlara her fırsatta kucaklanarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu düşünceyle İnegöl Belediyesi olarak “Tohum Toprağa Emanet, Engelli Toplum” mottosuyla tüm birimlerimizle engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yürütüyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberulus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu