Haber

Kanadalı gazeteci Connie Walker, Pulitzer Ödülü’nü kazandı

Kanada’nın Saskatchewan eyaletinden bir gazeteci olan Connie Walker, babasının yatılı bir kilise okulundaki deneyimlerini anlatan podcast’iyle Pulitzer Ödülü’nü kazandı.

Güney Saskatchewan’daki Okanese First Nation Society üyesi Gazeteci Walker, ekibiyle birlikte “Stolen: Surviving St. Michael’s” adlı çalışmasıyla dünyanın en iyi gazetecilik ödülüne layık görüldü.

“En iyi sesli habercilik” dalında kazandığı 2023 Pulitzer Ödülü hakkında basına konuşan Walker, “Hala şokta hissediyorum. Bu çok şey anlatıyor. Bu inanılmaz bir onur. Bu hikayeleri cesurca paylaşan tüm insanları düşünüyorum. İnsanlar bu hikayeleri bilmeli. Şimdi daha fazla insan duyacak.” söz konusu.

İlki 1880’lerin başında açılan ve sonuncusu 1998’de kapatılan kilise yatılı okulları, “Kanada tarihindeki en büyük çocuk istismarının yaşandığı yer” olarak kabul ediliyor.

150.000’den fazla yerel çocuğun zorla ailelerinden alınıp yerleştirildiği bu okullarda çocukların çoğu rahip, rahibe ve diğer öğretmenler tarafından fiziksel, cinsel ve zihinsel şiddete ve tacize maruz kaldı.

Ülkede 2010 yılında kurulan Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu tarafından kayıt altına alınan tacizlerin yanı sıra bazı çocuklar üzerinde tıbbi deneyler yapıldığı belirlendi.

Kanada Federal Hükümeti, binlerce çocuğun açlık, soğuk ve hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği yatılı kilise okullarında yaşananlar nedeniyle mağdurlardan resmi olarak özür diledi.

Dünyanın en prestijli medya ödülü olarak bilinen Pulitzer Ödülü, 21 farklı konuda çalışan gazetecilere veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu