Haber

İYİ Parti’den Bahçeli’nin ittifak çağrısına yanıt: Devlet Bey milliyetçi birlik kurmak istiyorsa biz zaten oradayız

mpGenel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Genel Başkan Devlet Bahçeli İyi parti ittifak daveti yayınladı. Mesajda, “Cumhurbaşkanımız İYİ Parti’ye yeni bir çağrıyı iletiyor ve siz değerli kamuoyu ile paylaşıyor. Biz sizi aradık eve dönmediniz, memleketin bekası için yerel yönetimlerde komşu olalım. ” MHP’nin ittifak çağrısına yanıt veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, “Devlet üçüncü bir yol istiyorsa, milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa biz zaten varız. Buyrun” dedi.

MHP’DEN ALÂ PARTİ’YE İTTİFAK ÇAĞRISI

2019 yerel seçimleri ve 14 Mayıs genel seçimlerinde CHP ve Millet İttifakı’nın ana paydaşı İYİ Parti’nin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. CHP ile yeni bir ittifaktan yana olmayan DÜZGÜN Partisi, MHP’den davet aldı.

“ÜLKENİN FAYDALARI İÇİN YEREL GÜÇTE KOMŞU OLALIM”

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Genel Lider Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı açıklamayı CNN Türk’ten Hande Fırat’a gönderdi. Bahçeli yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde UYGUN Partisi’ne ittifak çağrısında bulundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayarak geçmişte MHP’de olup daha sonra DÜZGÜN Partisi’ne geçen isimlere davette bulunmuştur. ‘Biz sizi aradık. , eve dönmedin, memleketin hayrına yerel iktidarda komşu olalım’ dedi.

İYİ PARTİ’DEN BAHÇELİ’NİN ARAMASINA İLK CEVAP

İYİ Parti’nin bu çağrıya yanıtı büyük merak konusu olurken parti adına ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dan geldi. Tamga Türk’ün internet sitesine açıklama yapan Akalın, “Devlet beyefendisi üçüncü bir yola davet yapıyorsa yani milli lig kurmak istiyorsa biz zaten oradayız. Buyrun. Ama o varsa. Bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliği sunuyor, aslında gereğini yapıyor, bize gerek yok.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın.

TÜRKKAN: HERKES 26 AĞUSTOS’U BEKLEYİN

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in yapacağı açıklamaya işaret ederek, “Herkes 26 Ağustos’u bekleyin..!” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu