Ekonomi

İngiltere’den kripto paralarla ilgili yeni karar

Investing.com – Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı, bugün yayınlanması beklenen bir istişare bildirisinde ülkenin kripto politikasına uygun olarak ülkede faaliyet gösteren şirketlerin görüşlerini alacak.

İngiltere Hazinesi tarafından yapılan açıklamada kripto borsaları başta olmak üzere şirketlerin sorumluluklarını artırmak için belirli tedbirler alınacağından bahsediliyor. Birleşik Krallık yetkilileri, bir kripto merkezi olma yönündeki son çabaları doğrultusunda hareket ederken, yatırımcıları korumak için önlemleri artırmak istiyor.

Kripto şirketleriyle istişare yapmaya hazırlanan Hazine, piyasanın kötüye kullanılmasını önlemek için kripto şirketlerinden geri bildirim alacak. Bu noktada yetkililer, kripto startuplarından düzenli bilgi raporlaması yapmalarını istiyor. Ayrıca genişletilmesi beklenen kuralların kripto varlık saklayıcılarını da kapsaması amaçlanıyor.

FTX borsasının iflası ve daha önceki olaylar diğer ülkeler tarafından da vurgulandığı üzere İngiltere’nin kripto merkezi olma vizyonundaki bölünmeyi daha sıkı düzenleme çabasının temelini oluşturuyor. araziekosistem çöküşü

Hazine Ekonomi Bakanı Andrew Griffith yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İngiltere kripto yasasının Nisan ayında şekillenmesi bekleniyor

Britanya Kripto para birimleri artık parlamentoda tartışılmaya devam ederek mevcut kuralları genişletiyor ve sektörün gelişimini kontrol altında tutmaya çalışıyor. Öte yandan İngiliz Parlamentosu’nda kripto para piyasalarına ilişkin maddelerin nisan ayında bir sonuca varması bekleniyor. Böylece, ülke AB’nin daha geniş kripto yasası ileEşzamanlı bir rejim uygulamak için çaba sarf etmek.

Ülkenin uç noktalarında faaliyet gösteren kripto şirketleri ise her fırsatta hukuki netlik oluşması konusunda görüşlerini dile getiriyor. Ülkedeki kripto varlık promosyonlarının nasıl ele alınacağına dair belirsizlik endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Bugün detaylarının açıklanması beklenen kripto şirketleriyle istişareler 30 Nisan’a kadar devam edecek. Görüşmelerin sonuçlanmasının ardından geri bildirimlerin çok değerli olacağı ve değerlendirmelerin ülkedeki kripto para yasasını şekillendirmeye yardımcı olması bekleniyor.

Author: Günay Caymaz

serdivanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu