Haber

Galatasaray’dan TFF’ye öneri: Türki Cumhuriyetler yabancı sayılmamalı

Azerbaycan grubu ile milli ortada 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntı felaketinin yaralarını saracak maç Karabağel ele galatasarayGüler yüzlü olmasına rağmen bir süredir üzerinde çalıştığı proje için hem kapalı gişe oynanan maç öncesi hem de sonrasında büyük bir ilgiyle düğmeye bastı.

Galatasaray, TFF’nin kapısını çalıp Türki Cumhuriyetler için teklifte bulunacak. Sarı-kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig’de Türki Cumhuriyetler uyruklu oyuncuların yabancı değil yerli kontenjanlara alınmasını önerecek.

Portekiz ve Brezilya örnek olarak gösterilecektir.

Habertürk’ten Çağatay Çelik’in haberine göre bir süredir bu yönde çalışmalar yapan Galatasaray yöneticileri TFF’ye başvurdu. PortekizVe Brezilyaarasındaki bağlantıya bir örnek gösterilecektir.

Portekiz ve Brezilya arasındaki özel anlaşmalara göre her iki ülke vatandaşları vizesiz olarak iki ülke arasında serbestçe dolaşabiliyor. çalışma izni İhtiyaç duymadan çalışmalarını sağlar. Bu anlaşma yüzlerce futbolcuyu doğrudan etkiliyor.

Brezilyalı futbolcular, tarihi ve kültürel nedenlerle Portekiz’de yabancı olarak kabul edilmiyor. Portekiz, Brezilya’da üç asrı aşkın bir süre sömürgeleştirme politikası yürütürken, sömürge döneminin ardından iki ülke arasında dil, kültür ve vatandaşlık hakları konusunda anlaşmaya varıldı.

Dünyada en çok yurt dışına futbolcu ihraç eden ülke olan Brezilya, en çok futbolcu gönderen ülke olarak yine Portekiz oldu. FIFAŞirketle organik bağları bulunan Uluslararası Futbol Araştırmaları Merkezi’nin (CIES) raporuna göre Brezilya’dan yurt dışına giden 1219 futbolcudan 231’inin adresi Portekiz oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu