Yaşam

Emre Kocadağ: Beşiktaş’ta operasyon istendi

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, siyah-beyazlı kulübe operasyon yapıldığını öne sürerek maçın hakemini ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) eleştirdi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocadağ, siyah beyazlı takımı galibiyetten dolayı tebrik etti, “Bu maç öncesinde çok farklı olaylar yaşandı. Sene başından beri uygulanan yapay zeka uygulaması rafa kaldırıldı. Bugün buraya manuel zeka ile bir hakem atandı. Biz federasyona gittiğimizde Bu yapay zekanın sunulduğu dönemde en yüksek puana sahip hakemin o haftanın en zor maçına atandığı açıklanmıştı.Manuel zeka ile atanan ve bir tanesinde yapay zeka kullanmayan Halil Umut Meler Onun kıymetli maçları asla değişmez. Beşiktaş’a karşı her Beşiktaş maçında karar verici bu hakemlerdir. Bizi yine şaşırtmadılar, bizi bu hakemlerle maça çıkardılar.”dedi.

‘Manuel zekaya gereken cevabı verdik’

Ligden çekilen Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarına ilişkin TFF’nin aldığı kararın adil olmadığını savunan Kocadağ, siyah beyazlı takıma operasyon yapıldığını düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Beşiktaş’a yönelik operasyon, oyuncularımızın mücadelesiyle reddedildi. Deprem nedeniyle liglerden çekilmek zorunda kalan takımların durumu ile ilgili bir karar alındı. Bu kararın adil olmadığını, adalete aykırı olduğunu defalarca dile getirdik. Kamu vicdanına uyun.Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek vicdanen adalet çağrısı yapıyor.Bu karar adil bir karar değil.Bugün bize yetti ama maçta yaşananları, verilen penaltıyı, verilen cezayı herkes gördü. İkinci sarı kartlar verilmedi.
“Bir yandan ‘Beşiktaş’ı yarıştan çekelim, telaffuzdan vazgeçsinler, yarıştan çekilince bu kararı değiştirmezler’ diye bir operasyon planlandığını düşünüyoruz. Bugün yapılanlar bir ameliyatı hatırlatıyor. Bugün oynadık. Beşiktaş burada puan kaybetseydi konuşulacak başka irade olmazdı. Engellemek isteyenlere Beşiktaş camiası gereken cevabı verecektir.”

‘Sporla ilgilenen hiç kimsenin vicdanına sığmayan bir karar’

Federasyonun iki kulübün ligden çekilmesi için aldığı kararı değiştirmesi gerektiğini belirten Kocadağ, taleplerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Federasyonun haksız ve vicdansız kararına baskı yapmaya devam edeceğiz. Düzeltildiğini duymak istiyoruz.”
“Kulüpler Birliği’nde açıklamalar yapanlar var, fikir değiştiren kulüpler var. Maalesef ülkede herkes adalet diyor ama iş kendi çıkarlarına gelince adaletin terazisi karışıyor. Bazı liderler ayağa kalktı. Kendi dezavantajlarına rağmen dimdik. Kaç kulübün isteyip istemediği önemli değil. Federasyon oturacaktır. Bahsin adil bir analizini ortaya koyacaktır.”
“Puan beklemiyoruz. Yılsonunun prestijiyle rakiplerimizden daha fazla uzaklaşmış olacağız. Bu adaletsizlikle ilgili bir analiz arıyoruz. Bize bir analiz versinler, o reçeteyi alacağız ve kafamıza takın bu karar bir analiz değil sene sonuna kadar elimizden geleni yapacağız hakemlerle ilgili daveti vardı hakemler değişsin dedi o dönem kabul edilmedi Herkes hakemlerin dönmesi gerektiğini söyledi. Biz sıçtık. Bugün tüm camialar bu konuda birleşti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu