Haber

Depremde Kayıp Çocukların Takibi İçin Açılan İnternet Sitesi Kapatıldı

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin ÇalışkanDepremde yakınlarının ve çocuklarının kaybına ilişkin, “Hükümet, kayıp çocukları da kökten çözdü. Depremden sonraki birkaç ay boyunca depremzedeler, kayıp yakınlarını kamunun açtığı bir site üzerinden takip edebildi. , ve bu site kapatıldı.Böylece bu sorun tamamen çözüldü.Maalesef hükümet sadece seçime dayalı yaşadığı için… Çocuklarını kaybeden depremzedelerin oy oranı yüksek olsaydı, ancak o zaman hükümet ciddiye alırdı. “dedi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Çalışkan şunları söyledi:

“AMİK OVASI’NDA BİNLERCE ARSA SU ALTINDA: Deprem bölgesinde önemli insani trajediler yaşanmaya devam ediyor. Konteynerlerin teslimatı bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı ancak hayat sonsuza kadar yaşanacak bir yer değil. Konteynerlerde salgın ihtimali söz konusu olup, deprem bölgelerinde yaşayan insanların yeme-içme dışında normal yaşamlarını devam ettirebilmeleri için iş hayatı her zaman önemlidir. Amik Ovası’nda binlerce, onbinlerce dönüm arazi hâlâ sular altında… DSİ yetkilileri çalışmalarına rağmen onbinlerce dönüm arazide süreç son derece sınırlı kalıyor. Ülkemizde tarımsal üretimin devam etmesini istiyorsak bu alanların karşılaştığı sorunların çözülmesi gerekmektedir.

TÜKÜRÜNÜZ KURUMADAN SÖZLERİNİ YUTMUŞSUNUZ: Kendisi iç politikayla uğraşırken NATO üyeliği hızla geçti. Bu güç, bu can, bu tenin içinde olduğu sürece ne dedilerse olmuyor, her şey oldu. Tutkulu duygularla bu kadar kabadayılığa ve kabadayılığa gerek yok. Daha tükürüğün kurumadan sözlerini yuttun. Eğer bu sözden vazgeçeceksen bunu hiç söylememeliydin. Burada Türkiye Amerika’nın dayatmasıyla karşı karşıya kaldı.

MALATYA’DAKİ KÜRECİK ÜSSÜ İSRAİL’E İSTİHBARAT AKTARMAYA DEVAM EDİYOR: Türkiye, İsrail’in katliamına ortak olmanın dehşetiyle Batı dünyasına tatlı görünmeye çalıştı. Havuz medyasında diplomatik başarı olarak gösterilen durum ucuz bir pazarlıktan başka bir şey değil. Bugün hâlâ İsrail katliamına her türlü lojistik destek veriliyor. Bugün Malatya Kürecik Üssü İsrail askerlerine istihbarat sağlamaya devam ediyor.

KAYIP ÇOCUKLARIN TAKİP İNTERNET SİTESİ KAPATILDI: Deprem bölgesinde hâlâ çok sayıda kayıp çocuk ve ceset var. Deprem bölgesinde kayıp çocukların kaçırılmasından ziyade ilk günlerde deprem nedeniyle toplu gömmelerin olduğunu düşünmek isterim. Hükümet ayrıca kayıp çocukları da kesin olarak çözüme kavuşturdu. Depremden sonraki birkaç ay boyunca depremzedeler kayıp yakınlarını halka açık bir site üzerinden takip edebildiler ancak bu site kapatıldı. Böylece bu sorun tamamen çözüldü. Ne yazık ki iktidar sadece seçime dayalı olduğu için ancak belediyeleri kazanmakla başarı elde edebiliyorum. Hangi öneriyi getirirse getirsin seçmeni kuşatacağı anlayışıyla bu sorunu görmezden geliyor. Çocuklarını kaybeden depremzedelerin oy oranı yüksek olsaydı, hükümet ancak o zaman ciddiye alırdı.

İKİ SİYASİ PARTİLERİN BAZI NOKTALARDA FARKLI DÜŞÜNMESİ OLASILIKTIR: Bu milletin tarihini, kültürünü ve inançlarını temsil eden bir parti olarak Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile yaptığı işbirliği sonucunda uzun yıllar sonra Meclis’te bir grup kurmuştur. Her ne kadar iki siyasi parti asgari bazı ortak alanlarda aynı olsa da bazı noktalarda farklı düşünmeleri doğaldır. Bu noktada Gelecek Partisi ‘Evet’ demeyi tercih ederken, Saadet Partisi vizyon ve misyonu itibarıyla daha net bir duruş sergileyerek ‘hayır’ demeyi tercih etti. “Bu aslında bir faydadır çünkü Saadet Partisi’nin her dönemde her kesimle işbirliğine açık olduğunun, farklı düşünen insanlarla bile birlikte yürüyebildiğinin en açık göstergesidir.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu