Haber

Deniz Feneri Derneği’nden Bosnalı öğrencilere eğitim desteği

Deniz Feneri Derneği’nin Bosna Hersek’teki çocuklara yönelik yeni eğitim öğretim yılı için hazırladığı eğitim materyallerinden oluşan yardım paketlerini taşıyan tır, İstanbul’dan yola çıktı.

Hayırseverlerin desteği ve Bayrampaşa Belediyesi’nin Bosna Hersek’e katkılarıyla hazırlanan kolilerin uğurlanması nedeniyle Derneğin Zeytinburnu’ndaki genel merkezinde tören düzenlendi.

Törene katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, dernek gönüllülerine yardım çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Türkiye olarak Balkan coğrafyasını yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Aydıner, Türkiye’nin dünyanın tüm ülkelerine her türlü maddi ve manevi yardım ile lojistik desteği sağlamaya devam ettiğini, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ideolojisi olduğunu belirtti.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz de Libya ve Fas’ta yaşanan felaketlerin ardından ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bosna Hersek’e yapılan yardımlarla ilgili konuşan Cengiz, “Yardım tırımızda 50 bin adet tekstil malzemesi var. Bosnalı yetimler için 400 adet tabletimiz ve 400 adet tam donanımlı kırtasiye setimiz var.” söz konusu.

Bosna Hersek-Türkiye bağlantılarına da değinen Cengiz, “Cumhurbaşkanımız merhum Aliya İzzetbegoviç hastanede iken kendisini ziyaret ettiğinde Bosna Hersek’i ve Balkanlar’ı Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye devletine vasiyet olarak emanet etmiştir. Bu emanetin bir kısmını geçmişte olduğu gibi biz de Balkanlar’a emanet ettik.” “Biz oradaki kardeşlerimizi her zaman özel tutuyoruz. Bu yardım tırımızla bu emanetin korunmasında bir damla olmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gruplara eşlik eden Aydıner ve Cengiz, yardım paketini tıra yükledi.

Elbiseden tablete, kırtasiye malzemelerinden oyuncağa kadar birçok farklı malzemenin bulunduğu yardım TIR’ı, törenin ardından Bosna Hersek’e doğru yola çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu