Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi İşaret Tescil Başvurularını Sürdürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in bir gastronomi kenti olması için büyük çaba harcıyor. Bölgeye özgü gıda ürünlerini tescil ettirerek bilinirliğini artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurusunu sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin yerel eserlerini tanıtarak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı destekleyerek turizme katkı sağlayarak kentin ekonomik getirisini artırmak amacıyla kente özgü eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Coğrafi yapısı, verimli ovaları ve iklimi ile birçok eserin yetiştiği Balıkesir, gastronomi değerleriyle ön plana çıkmış ve gastronomi kenti olması için birçok faaliyet gerçekleştirmiş, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla bu çalışmalar; Coğrafi İşaret uygulamaları bölgeden temin edilen hammaddelerin kalitesini, klasiğini ve korunmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Toplam 26 Coğrafi İşaretten Balıkesir’in 22’si gıda eseri; Edremit, Burhaniye ve Ayvalık Zeytinyağları, Edremit Yeşil Çizik Zeytin, Balıkesir Höşmerim Tatlısı, Balıkesir Kuzu Eti, Savaştepe Mihaliç Kaşar Peyniri, Manyas Kaşar Peyniri, İvrindi Kaşar Peyniri, Susurluk Ayran, Susurluk Tost, Göbel Kuzu Kokoreçuzu Kokoreçuzu Kokorecizumu Siyah Soğan, İncir, Ayvalık Lor Tatlısı, Ayvalık Sakızlı Kurabiye, Balık esir kaymağı, manda kaymağı, yağlı basma helvası, savaştepe sarıbeyler seferber çöreği, manyas kazak fasulyesi, balıkesir deniz tarağı, gönen oya, yağcıbedir halısı ve marmara mermeri eserler.

Bunlara her geçen gün bir yenisini eklemeye çalışan Büyükşehir; Bükdere Küflü Deri Katkı Peyniri ve Balya Yağı için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılmıştır. Bakanlıklardaki süreçleri devam ediyor.

Ayrıca Balıkesir Düğün Çorbası, Savaştepe Kalemköy Üzümü ve Balıkesir Tombul Bamya için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaret Tescil başvurusu devam ediyor. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu