Ekonomi

Alaşehir’de Erken Üzüm Hasadı Başladı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde erkenci üzümün ilk ürünleri hasat edilerek ihracat pazarlarına gönderildi.

Üzüm üretiminin önde gelen merkezlerinden biri olan Alaşehir’de klasik Sultaniye çeşidinden 15 gün önce olgunlaşan Superior Çekirdeksiz sofralık üzümlerin koleksiyonu başladı.

Bağlardan toplanan tarihi eserlerin yüklü olduğu tırlar, Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden ayrılarak Rusya’ya hareket etti.

Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, ilk tırın uğurlanması için düzenlenen törende, döneme başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, üretici ve ihracatçılara bol kazançlar diledi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 10 bin ton ihracat beklendiğini belirten Soygur, “Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden yılda 350 bin ton yaş sebze, meyve ve tarım ürünü ihraç ediliyor. 600 milyon dolar net gelir elde ediliyor. İlçede geçen yıl 186 bin dolar ton yaş üzüm üretildi, bu yıl bu rakama ulaşmaya çalışacağız.Fazla yağıştan dolayı üzümde kalite ve verimde düşüşler olacak.” söz konusu.

Üzüm üreticisi Sadık Tosun da erkenci üzümlerin bakım ve maliyetlerinin yüksek olduğunu ancak daha iyi fiyatlarla piyasaya sunulabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu