Haber

9 aylık hamile depremzede Elif Nur: Doğurmam gereken bir bebeğim olduğunun farkındaydım

9 aylık hamile olan Elif Nur Özkan, bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanın hayalini kuruyor. Özkan, Hatay’da şokla uyandığında 6 yaşındaki oğlunu yanına almaya çalışırken dolabın üzerine düştüğünü ve eşinin dolabı çıkardıktan sonra evden çıktıklarını söyledi.

Serik’te turizm çalışanları, depremlerin ardından Antalya’ya gelen depremzedelere evlerinin kapılarını açtı. Turizm çalışanları yaklaşık 200 depremzedeyi konutlarda ağırlayarak başta gıda olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Hatay’da evinde beyin sarsıntısı geçiren 9 aylık hamile Elif Işık Özkan yaşadığı kaygıyı anlattı. Özkan, “Herkes uyuyordu. Gürültüyle uyandım. Eşime bağırmaya başladım. Rüya gibiydi. ‘Yatağı sallıyorsun’ dedim.” “Zaman kaybettik. Aybars’a geç ulaştık. Dışarı çıktık.”

Yaşadıklarını ‘korkunç’ olarak anlatan Özkan, “Çok gürültü vardı. Katliam gibiydi. Dışarı çıktığımızda yağmur yağıyordu. Bütün arabaların üzerine güneş enerjisi panelleri düşmüştü. Dışarıda insanlar bağırıyordu. 9 aylık hamile, yaşadıklarımı unutamıyorum, çok farklı şeyler yaşadık, buraya gelmek zorunda kaldık, orada hastanenin yıkıldığını duydum, doğurmam gereken bir bebeğim olduğunu biliyordum. Elif Nur Özkan’ın eşi Arafat Özkan, “Büyük bir hüzün yaşadık. Eşim yakında doğum yapacak. Hastaneler yıkıldığı için arabamıza bindik. sağlam kalan, Antalya’ya geldi.” Elif Nur Özkan’ın annesi Bahar Yıldırım da depremin ardından 10-15 dakika birbirlerine sarılarak yağmur altında beklediklerini anlattı. Özkan ailesinin oğlu Aybars (6), Trabzonspor taraftarı olduğunu söyledi. Elif Parıltı Özkan’ın babası Abdullah Yıldırım, uyandığı sırada koltukta yatarken sarsıntı hissettiğini, eşini uyandırdığını ve birlikte evin bahçesine çıktıklarını söyledi. “Depremden sonra sitemize gelen depremzedeleri ağırlamaya başladık. 200’e yakın misafirimiz var. Sitemizde bulunan turizmcilerin, ev sahiplerinin ve il dışından ev sahiplerini rezerve ettik. dairelerini bizim için açtılar.Misafirlerimizin yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

Turizm bölümünde çalışan site sakini Uğur Masat da depremzedelere yardım edebilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu