Haber

Van’da terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukları için eylem yapan aileler, mücadelelerini sürdürüyor.

Van’da terör örgütü PKK’nın dağlara kaçırdığı çocukları için eylem yapan aileler, çocuklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Van’da terör örgütü PKK’nın çocuklarını dağa kaçırmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 64 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. . Farklı tarihlerde çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan ve sayıları 34’e ulaşan aileler, ellerinde pankartlarla il başkanlığı binası önüne gelerek HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

“HDP’nin kapısını bırakmayacağım”

Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, yıllardır HDP ve PKK’ya karşı mücadele eden bir anne olduğunu belirtti. Çocuklarını alana kadar HDP’nin kapısından çıkamayacağını belirten Sancar, “Çocuk mücadelesi ne anlama geliyor? Çocuğun tarifi yok. Yıllardır bu acıyı çekiyoruz. HDP’liler neden çocuklarını göndermiyor?” Kendi evlatlarımız, çocuklarımızı dağlara nasıl gönderdilerse, onları da aynı şekilde getirsinler, gel kızım, sen kalemlere layıksın, “Gel, dağlarda, mağaralarda kalma. Kızım gel hayatına kaldığın yerden devam et. Çocuğumu onlardan koparacağım” dedi. -VAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu