Yaşam

Son Yıllarda Çok Tercih Edilen Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son zamanlarda popülaritesi artan saç protezi, saç dökülmesi yaşayan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Saç ekimine alternatif olan saç protezi nedir ve nasıl yapılır? Konuyla ilgili tüm merak edilenler içeriğimizde!

Özellikle saç sorunu yaşayan ve saç ekimi yaptırmak istemeyen kişilerin tercih ettiği protez saç, daha çok erkekler tarafından tercih edilmektedir.

Bu içeriğimizde protez saç ile ilgili merak edilen tüm soruları cevaplıyoruz.

Öncelikle protez saçın tarihçesine bir göz atalım…

90’lı yılların sonlarına doğru Amerika’da ortaya çıkan bir formül olan protez saç, önceleri estetik kaygılar yerine kanser vb. tedavilerde kullanılıyordu. Hastalıklar nedeniyle saçlarını kaybeden insanlar için icat edilmiştir.

Alınan olumlu geri dönüşler sayesinde her geçen gün yaygınlaşan protez saç, özellikle ‘bölgesel saç dökülmesi’ yaşayan kişilerin ilk tercih ettiği tekniklerden biri haline geldi.

Peki protez saç tam olarak nedir?

Protez saç genel olarak kafadaki saçsız bölgeye göre hazırlanan zemin üzerine gerçek insan saçı tellerinin işlenmesi ile oluşturulur. Özel olarak hazırlanan protez saçlar için saçın rengi, çıkış yeri, şekli vb. belirlenmelidir. detaylar çok değerli. Protez saç, medikal bantlar vasıtasıyla kişinin başına takılır ve kişi saç tipine göre kullanmaya başlar.

Protez saçı kimler kullanabilir?

Kadın, erkek, genç yaşlı herkes protez saç kullanabilir. Bölgesel ve genel kellik durumunda kullanılan protez saç kozmetik bir uygulama olduğu için herhangi bir ağrı olmadan rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Protez saç denilince en değerli sorulardan biri kaşınıyor mu!

İlk kez uygulanıyorsa ilk hafta protez saçlar için son derece değerlidir. Bu dönemde orta derecede kaşıntı olabilir. Alışma döneminden sonra kaşıntı devam ediyorsa protez saçın temizlenmesi ve bakıma ihtiyacı olduğu içindir.

Peki protez saç bakımı nasıl yapılır?

Protez saç bir kere uygulanan bir şey değildir. Yani periyodik olarak baştan çıkarılmalı, temizlenmeli ve yeniden yapıştırılmalıdır. Protez saç bakımı ayda bir yapılabildiği için bakım süreci çok yorucu değildir.

Protez saç merkezine gidilerek yapılan bakım sürecinde saçlar baştan çıkarılarak önce kafadaki saçlar tıraş edilir ve kalan yapışkan solüsyon temizlenir. Cilt havalanırken protez saç yıkanır ve kalan medikal bantlar temizlenir. Bu işlemlerden sonra protez saç tekrar uygulanarak şekillendirilir.

Protez saç gerçek insan saçından yapıldığı için boyanabilir.

Ancak söz konusu saçlar ‘ölü saç’ olduğu için istenilen renge ulaşmak mümkün olmayabilir. Bu bahiste profesyonel yardım almak daha gerçekçi olacaktır.

Protez saç denilince en çok merak edilen şey protez saçın baştan çıkarıcı olasılığı!

Çoğu zaman perukla karıştırıldığı için protez saçların gün içinde baştan çıkarıcı bir hal alma korkusu olabilir. Ancak istenmediği takdirde protez saç uygulandığı bölgeden çıkmamaktadır. Protez saçlarla havuza, denize girebilir, spor yapabilirsiniz. Protez medikal yapıştırıcılar yardımı ile yapıştırıldığı için söz konusu değildir.

yaprakli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu