Haber

Son Dakika: Ali Koç’un Fenerbahçe Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında arbede çıktı.

Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul toplantısında açıklamalarda bulundu. Koç’un konuşması sırasında salonda kargaşa yaşandı. Kongre üyelerinin anlaşmazlığı nedeniyle genel heyete orta yol verildi. Ortadan sonra Koç, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

ALİ KOÇ SÖZ KONUSU DEĞİL

Ali Koç’un konuşması sırasında bir grup üye arasında kavga çıktı. Divan Başkanı Uğur Dündar’ın tüm uyarılarına rağmen olaylar durulmadı. Fenerbahçe Lideri Ali Koç olaylar nedeniyle konuşmasına devam edemezken Dündar, genel kurula orta 15 dakika süre verdi. Ortaların bitiminden sonra kürsüye çıkan Koç, uzun süre ayakta alkışlandı. Koç, yaptığı ilk açıklamada, “Eski kulüp çalışanlarının orada bulunması da anlamlı ve tesadüf değil” dedi. söz konusu.

Fenerbahçe Lideri Ali Koç’un açıklamaları şöyle:

“SÖYLENECEK ÇOK ŞEYİN MEŞRUİYET PAYI YÜKSEKDİR”

“Bugünkü toplantıdan alınacak çok mesaj var. Verilecek çok mesaj var. Bu mesajları nasıl kullanacağız? Önemli olan bu. Bugün düzen biraz karışık oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dündar karar vermiş 40 kişi daha konuşacak onları da dinlemek için sabırsızlanıyorum canı sıkıldı söyleyecek sözü var.

“SAMANDIRA’DAN PETROL GİDİYORSA, FUTBOL BAŞARISI DEĞERLİYSE”

Metin Sipahioğlu, Fenerbahçe’nin çıkarlarını düşünen biri. Rakamları açıkladı, eski lider de açıklama yaptı. Altın bulursan petrol çıkar Samandıra’dan… Futbolda başarı yoksa hiçbir şeyin değeri yok. Senin tarafında olsaydım, seninle aynı fikirde olurdum.

“ZAMAN AYIRMAK ZORUNDAYIZ”

3 Haziran 2018’den bu yana aksilikler yaşadık. 3 Haziran 2018 euro 4,53… 17 Haziran 2023 euro yüzde 471 değer kaybetti, Türk Lirası. Bu da satın alma gücümüzün düştüğü anlamına geliyor. Kur inanılmaz yükseldi. Futbolda vergiler arttı. Biletler, kombine gelir kaynakları en değerli gelirimizdir. Yüzde 300 artışın nereden geldiğini bilmiyorum. Yüzde 300 artış diye bir şey yok. Diğer kulüpler gibi biz de artırmak zorundayız.

“YAYIN GELİR SÖZLEŞMESİ DEĞİŞTİ”

TFF ihaleye o kadar çok hile karıştırdı ki yayın gelirleri için yapılan anlaşma değişti. Yayıncıya kızmıyorum. 41 milyon dolar alan Fenerbahçe, 10-12 milyon dolar civarında naklen naklen gelir elde ediyor.

“UEFA BİLE BUNU ANLAMAK ZOR”

Stadyum isim sponsorluğu için 2015 yılında alınan 90 milyon doların 72 milyon doları mahsup edilmiş, 26 milyon doları borçlar için kullanılmış, kalanı o dönemde harcanmıştı. Borç 386 Milyon Euro’ya düştü. Ama taşıyamayız. Yeniden yapılanma için ödeme yapılması da mümkün değildir. TL bazında borç 3,2 milyar TL’den 7 milyar 686 milyon TL’ye çıktı. UEFA bile bunu anlamakta güçlük çekiyor.

“SOKAKTA HAYRANLARI OLAN BİRİYİM”

Bir arkadaşımız çıkıp parmak sallama şeysini söyledi. En üzücü şey bugün. 10 saniyelik video öncesi sonrası bilmeden yaptığınız yorumlar beni çok üzdü. Olaylar ne kadar gergin olursa olsun, son futbolcumuz sahadan ayrılana kadar içeri girmeyen, taraftarın yanından ayrılmayan, sokakta taraftarın yanında olan bir insanım çünkü olumsuz bir tezahürat olacak. 2-3 olumsuz örneğiniz varsa size 100’lerce, 1000’lerce olumlu örnek veririm. Sosyal medyanın pompalanmasıyla birlikte, birçok bahse bu yorumları yapmak için sebep veriliyor.

“FENERBAHÇE GEÇEN HAFTA ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİ”

Bu topluluğun en büyük rakibi kendisidir. Bu topluluk için en büyük kaybedenlerin biz olduğumuz sonucuna varacaksınız. Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta 3 kez şampiyonluk kaybetti. 2006’daki kurgulanan Denizli maçı, kurgulanan lig… O maç dünyanın hiçbir yerinde bitmezdi. Dünyada hiçbir takım 6 yılda 3 kez son maçında şampiyonluğu kaybetmedi. Hiçbir takım bir organizasyon tarafından hedef alınmadı.

“NEDEN FENERBAHÇE?”

TFF’yi vuranlar bulundu ama Fenerbahçe’yi vuranlar bulunamadı. Devlet dibi görmemekte neden bu kadar rahat? Çünkü camiamızdan bir tepki yok. Kayserispor deplasmanında taraftara ceza aldık. Nedenini hepiniz gördünüz. Bundan önceki maç yanılmıyorsam Kasımpaşa idi, bizim stadda siyasi sloganlar atıldı. Ertesi gün Beşiktaş maçında da aynı şey oldu. Yasak sadece Fenerbahçe’ye geldi. Neden sadece Fenerbahçe’ye geldi? Fenerbahçe, Kayserispor giderse ülkede kaos çıkar diyerek neden mahkeme kağıtlarına girdi?

“5 YILDIZLA SAHADA NE OLURSAK O OLUR”

Bize dişlerini gösterdiğin için bana kızgınsın. Fenerbahçe çıkarları çerçevesinde kime diş gösteriyorsunuz? Eski liderler, eski yöneticiler, tanınmış kişiler… 28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri bunun üzerinde çalışıyoruz. 6 Mart 2021’de başvurular yapıldı. 6 mektup, 7 dilekçe… 2 yıl 3 ay oldu. 5 yıldızla sahaya çıktığımızda konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu konunun olumlu ya da olumsuz bir şekilde çözülmemesine tepkimizdir.

“FENERBAHÇE’NİN HAKLARINI DAİMA BİRLİKTE KORUMALIYIZ”

Futbolun tüm paydaşlarının yıllardır dile getirdiği hakem hataları neden Fenerbahçe’nin lehine sonuçlanmıyor? Neden hep Fenerbahçe’ye karşı? Bunları düşün! Aziz Yıldırım, Ali Koç, gelecek başka başkanlar… Bunları mevcut yönetimle ilgili görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak hep birlikte Fenerbahçe’nin haklarına sahip çıkmalıyız.

“BİR ADAY NEDEN BAŞVURU YAPMIYOR?”

Hiçbir adayın çıkmayacağı bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki dönemin tüm yapılanmasını ve planlamasını riske atacak bir durum. Bunu 3 yaşındaki bir çocuk bile anlar. Değişim isteyen arkadaşlar neden aday çıkmıyor? Fenerbahçe kötüye giderken lokantalarda eğlenenlere sesleniyorum! Bir aday gönderin! İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı ızdırap çekiyoruz. Bunu bilerek mi yapıyoruz?

haber-bahcesaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu