Ekonomi

Rusya’dan Türkiye’ye yeşil ışık: Beklenenden erken gerçekleşecek

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS, Türkiye’de kurulacak doğalgaz santraline ilişkin bir Türk yetkiliye dayanılarak haber yayınladı. Ukrayna ile yaptığı savaş nedeniyle Batı’nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya, Türkiye’de kurmayı planladığı doğalgaz merkeziyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Söz konusu iddiada; “Türkiye’deki gaz merkezinin yol haritası yıl sonundan önce hayata geçirilebilir”Söylendi.

RUSYA, TÜRKİYE İÇİN RESMİ DÜĞMEYE BASTI

Rusya’nın uluslararası doğalgaz sevkiyatını sürdürmek amacıyla Türkiye’de kurmayı planladığı gaz merkeziyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Rus basını TASS doğalgaz merkezi için tarih verdi. Buna göre Rusya, Türkiye’de kurmak istediği merkezi beklenenden daha erken kurup faaliyete geçirecek.

Rusya’nın Türkiye’de kurmayı planladığı doğal gaz merkeziyle ilgili Rus basınında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Rus medyasında yer alan TASS haberine göre, Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak, yaptığı açıklamada, Türkiye’de uluslararası gaz merkezi kurulmasına yönelik yol haritasının yıl sonundan önce hayata geçirilebileceğini söyledi.

Söz konusu açıklamada Türk kaynak şunları söyledi: “Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamamızı sağlayacak bir yol haritasının hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu, yıl sonundan önce gerçekleşebilir.”dediği aktarıldı.

MOSKOVA’DA TOPLANTI YAPILDI

Ekim ayında Moskova’da düzenlenen Rusya Enerji Haftası’nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ile Türkiye Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması konusunu görüştü. Görüşmelerin ardından proje yol haritasının yakın zamanda imzalanacağı yönünde iyimserlik dile getirildi.

genc-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu