Haber

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert, Nevşehir’de konuştu Açıklaması

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Lideri Devlet Sert, minimum fiyat tespit komitesinde bütün konfederasyonların yer alması gerektiğini belirtti.

Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası Nevşehir Şubesinin bir otelde düzenlenen 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Sert, sendika olarak minimum fiyat konusunda gerekli çalışmaları yaparak çalışanların mutluluğuna ortak olacaklarını söyledi.

Yeni yıl için belirlenecek taban fiyatın çalışanları mutlu edecek, geçim standardını güzelleştirecek seviyede olmasını dileyen Sert, şöyle konuştu:

“Hak-İş olarak bugüne kadar savunduğumuz minimum fiyat tespit kuruluna itirazımız var. Minimum fiyat tespit komitesi, yalnızca bir konfederasyonun değil, bütün konfederasyonların iştirakiyle birlikte gerekli çalışmaları yapmalı. Çalışanlarımızın fiyatlarından dörtte biri kesilmektedir. Pandemi sürecinde aslında sıhhat çalışanlarımız gereğince yıprandılar, en azından iktisadın düzlüğe çıkması, alım gücü makul bir noktaya gelene kadar vergi oranlarının yüzde 10’a sabitlenmesi konusundaki Hak-İş’in davetini kıymetli buluyoruz. İnşallah bu davet gerek patronlar tarafından gerekse sivil toplum örgütleri ve hükümet tarafından olumlu bir yaklaşımla karşılığını bulmuş olur. Çalışanlarımıza bir nebze katkı sunulmuş olması bizi keyifli edecektir.”

Konuşmanın akabinde yapılan seçimde tek aday olan Fatih Keyifli Nevşehir Şube Başkanlığı vazifesine seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu