Haber

KONYAALTI EXPO PARK’TA GERİ DÖNÜŞÜM HEYKELLERİ

Konyaaltı Belediyesi, Toros Mahallesi’ndeki Expo Park’ta atık malzemeleri kullanarak çiçek, çocuk ve sanat temalı çalışma gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle Toros Mahallesi’nde bulunan Expo Park’ta çiçek, çocuk ve sanat temalı düzenlemeler yaptı. Belediye gruplarının peyzaj ve sanatsal çalışmaları vatandaşlardan tam not aldı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından toplanan geri dönüştürülebilir malzemelerle yaptıkları müzik aletleri parka yerleştirildi. Ayrıca öğrenciler parkta duvar ve trafo duvarlarına grafiti çalışmaları da yaptılar.

ESEN’DEN GERİ DÖNÜŞÜM VURGUSU

Sıfır atık konusunda önemli projelere imza attıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü iş birliği ile yaptıkları çalışmayla Expo Park’a özgün bir görünüm kazandırdıklarını söyledi. HayatPark’a kazandırdıkları Atatürk heykeli projesini Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile hayata geçirdiklerini belirten Önder Esen, Yapılan çalışmalarla yepyeni bir görünüme kavuşan parkımız hayırlı olsun. vatandaşlarımız. Emeği geçen herkese teşekkür etti. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Hanife Neris Yüksel ise Expo Park’ta geri dönüşümlü malzemelerden yapılan müzik aletlerinin yerleştirilmesi fikrinin Konyaaltı Belediyesi’nden geldiğini söyledi.

ATIKTAN 7 HEYKEL ÜRETİLDİ

Doç. Dr. Hanife Neris Yüksel, Bundan yola çıkarak Konyaaltı Belediyesi’nin geri dönüşüme ayırdığı metallerden 7 adet heykel üreterek parka yerleştirdik. İşe yaramadığını düşünerek bir kenara ayırdığınız her şey geri dönüştürülebilir. Özellikle sanat eserine dönüştürülebilir. Bunu heykel bölümünde ortaya koyuyoruz” dedi. 4 yıldır Expo Park’ın bulunduğu mahallede oturduğunu ve yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu belirten mahalle sakini Suna Tomruk, “Bu parkın tamamlayıcısı olacak güzel bir park olduğunu düşünüyorum. HayatPark projesi ile birbirlerine Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

haberyayladagi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu