İş

Kayyumdaki Araç Satışında Bekleyiş Sürüyor

Elazığ’daki kayyım işletmecilerinden Mustafa Aydemir, 1 Kasım’da uygulamasına başlanacağı belirtilen kayyumlardaki araç satışına ilişkin tebliğe ilişkin kendilerine yazı gelmediğini kaydederek, “100’den fazla milyonlar devletin kasasına girmiş olacak. Bu para nereden gelecek? Sadece onun MTV’si, ÖTV’si, KDV’si yeterli. Devlet de kazanacak, vatandaş da kazanacak. Borçlu borçlarından, alacaklı da alacaklarından kurtulacaktır. Bu yerlerin bir an önce boşaltılmasını istiyoruz” dedi.

Ele geçirilen 700 bin aracın satışını kapsayan düzenlemeye ilişkin tebliğ 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Uygulamanın 1 Kasım’da başlayacağı belirtilmesine rağmen kayyım işletmecileri, henüz kendilerine bir yazı veya tebligat gelmediğini belirtiyor. konuyla ilgili. Borçlu olduğu için aracı gözaltına alınan veya uygun fiyata araç almak isteyen vatandaşlar uygulamanın başlamasını bekliyor.

“BÜYÜK BİR MİLLİ ZENGİNLİK, Kayyımların elinde çürümeye terk edildi”

Elazığ’daki kayyum işletmecilerden Mustafa Aydemir, uygulama başladıktan sonra çürümeye terk edilen birçok aracın satılmasının her açıdan yeterli olduğunu söyledi. Konuyla ilgili kendilerine herhangi bir resmi yazı veya tebligat gelmediğini belirten Aydemir, büyük bir milli servetin kayyımların elinde çürümeye bırakıldığını, bu uygulamanın hayata geçmesiyle piyasaların rahatlayacağını ifade ederek, “Bakanlık Kayyumlarda 700 bin araç satılacağını söyledi. Şimdi bunun altyapısı gerçekten hazır mı? Hangi aşamada? Bunun en iyi icra dairelerine sorulması gerekiyor. Bu konuda bize herhangi bir belge, yazı gelmedi. Dolayısıyla olur mu? şu milli servete bakıyorsunuz, bu gerçekten milli servet. Bakın milli zenginlik devletin bekası demektir. 700 bin araç diyorlar. Keşke 700 bin araç satılsaydı “Olsaydı piyasa rahatlardı biz de yapardık. Siz de rahatlayın” dedi.

“ARAÇLAR SATILIRSA MİLYONLARCA LİRA DEVLET KAHNELERİNE GİRECEK”

Binlerce aracın kayyum otoparklarında çürümeye bırakıldığını belirten Aydemir, bu araçların satışının hem alacaklılara, hem borçlulara, hem de devlete kolaylık sağlayacağını söyledi. Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin kasasına 100 milyonun üzerinde para girmiş olacak. Bu para nereden gelecek? Sadece MTV, Özel Tüketim Vergisi, KDV yetecek. Devlet de kazanacak, vatandaş da kazanacak. Borçlu borcundan kurtulacak” alacaklı da alacaklarından kurtulacaktır.” . Bunu yetkililere defalarca söyledik, buraların boşaltılmasını istiyoruz. Çalışma yapılmış olmasına rağmen hukuki bir sorun bulunmamaktadır. Biz aslında hukuki yollardan çözülmesini istiyoruz. Yeter ki icra daireleri konuya el atsın. İcra daireleri konuya el atmadığı sürece bu sorun çözülemez. Bu sorunlar icra dairesinde çözülecektir. Bir an önce satış başlasaydı biz vatandaşlar da dahil herkes rahatlayacaktı. Alacaklı gelip aracımın neden satılmadığını sordu. Borçlu aracımın neden satılmadığını soruyor, borcumdan düşülsün. Hayır, icra dairelerinde rastgele çalışma yoktur. İş yok. Biz de isyan ediyoruz. İsyan etmemek mümkün mü? İşçilerin maaşlarını ödeyemiyoruz. Satış olmayınca personelimize ve masraflarımızı ödeyemiyoruz. Buradan gelecek parayla masraflarımızı karşılayacağız. “Bu parayı cebimizden ödeyemeyiz.”

haber-hasankeyf.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu