Haber

Kahramanmaraş deprem konutları kurası ne zaman? Kahramanmaraş kura çekimi yapıldı mı?

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti. Kahramanmaraş deprem konut kuralarının ne zaman yapılacağı ve Kahramanmaraş deprem kurasının yapılıp yapılmayacağı soruları ortaya çıkıyor. Kahramanmaraş deprem konutları kurası ne zaman? Kahramanmaraş kura çekimi yapıldı mı? Detaylar haberimizde…

KAHRAMANMARAŞ DEPREM KONUTLARI KURASI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara yol açtı. Depremde çok sayıda bina yıkılırken, binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Deprem Konutu Kurası ve Anahtar Teslim Töreninde açıklamalarda bulunuyor.

KAHRAMANMARAŞ ZELZELE KONUTLARI ÇEKİLİŞİNİ CANLI İZLEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen Deprem Konutları Kurası ve Anahtar Teslim Töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

“Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen saldırı nedeniyle vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek iki terörist hainliklerini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirildi. Hedefler. Türkiye tüm terör örgütüyle mücadelesini sürdürecektir. Yaralı bir insanımız da hakikat için yürüdü.” Bunun için Allah’tan rahmet diliyor, kahraman polislerimizin alınlarından öpüyorum.

“53 BİN VATANDAŞIMIZA ALLAH’TAN SABIR DİLERİM”

11 ilde meydana gelen deprem, insanlık tarihinin en sarsıcı felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Depremde yıkılan binaların yüzde 90’ının 1999’dan önce yapılmış olması felaketin boyutunu artırdı. Hayatını kaybeden 53 bin vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizin aziz anılarını her zaman kalbimizde canlı tutacağız. Şehitlerimize af ve mağfiret diliyorum. Başta bu felakette yaralanan 107 bin kişi olmak üzere depremden etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

“85 MİLYON TEK BEDEN OLDU”

Depremin birinci yıl dönümünde enkazların kaldırıldığı, şehirlerin yeniden imarında önemli ilerlemeler sağlandığı, insanların yeniden hayata tutunduğu bir tabloya ulaştık. 6 Şubat’ı depremdeki kayıplarımızın yanı sıra, milli dayanışmamızı her geçen gün güçlendirdiğimiz bir tarih olarak da hatırlayacağız. Felaketin ilk anından bu yana 85 milyonluk tek vücut olarak depremzedelerimizin etrafında birleşen kadın-erkek, genç-yaşlı, sivil ve kamu görevlilerimizin her birine şükranlarımı sunuyorum.

“3 MİLYON KİŞİNİN ACİL BARINMA İHTİYACINI ÇÖZÜYORUZ”

160 bin işçiyle deprem bölgesinde tüm çalışmaların devam etmesini sağladık. Enkazdan kurtardığımız her can, millet olarak umudumuzu tazeledi. Gönderdiğimiz 1 milyon çadırla yaklaşık 3 milyon kişinin acil barınma ihtiyacını çözdük. 215 bin konteynerle depremden etkilenen vatandaşlarımıza daha iyi barınma imkanı sağladık. 3,5 milyon vatandaşımızı tahliye ettik. Türk Hava Yolları öncülüğünde 712 bin kargo seferiyle 33 bin tona yakın yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. 350 bin haneye kira desteği ödemesi yaptık. 120 bin öğrencinin bölgeye ulaşımını sağladık. “712 bin kargo seferiyle bölgeye 33 bin tona yakın yardım malzemesi ulaştırdık.”

haberkorgan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu