Yaşam

Kadın Emeğine Özel Sergi

Çankaya Mahallesi Muhtarı tarafından Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen Dekoratif El Sanatları kursunun standını açan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Üreten, çalışan, ayakları üzerinde duran güçlü kadın, güçlü toplum demektir. ”

Çankaya Mahallesi Muhtarı tarafından Konak Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütülen Dekoratif El Sanatları kursunun stantını Konak Belediye Başkanı Abdul Batur açtı. Behçet Uz Çocuk Parkı’nda düzenlenen stant açılışına Önder Batur’un yanı sıra Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar, Çankaya Mahalle Muhtarı Sevinç Şermeti ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yıl boyunca 60 kursiyer kadının el işleriyle uğraştığı sergiyi inceleyen Önder Batur, başta kursiyerler olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti ve Çankaya Mahalle Muhtarı Sevinç Şermeti’yi tebrik etti. Açılışta çocuklardan ve gençlerden yoğun ilgi gören Önder Batur, parkta oynamayı bırakan çocuklara sarılarak Önder amcalarının yanına koştu, gençlerle sohbet etti.

“Güçlü kadın, güçlü toplum”

Batur, “Kursiyerlerimizin emekleri bizim için çok değerli. Kadın hayatın her alanında olmalı ve hak ettiği yerde olmalıdır. Konak’ta her zaman en büyük çabamız bu olmuştur; çünkü üreten, çalışan, ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın, daha güçlü bir toplum demektir. Bugün burada çocuklarımız da var. Hayat dolular, umut dolular, yüzleri gülüyor. Yarın onların olacak. O yüzden bu güçlü toplumu en çok da çocuklarımız için oluşturmalıyız.” Kursiyerlerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin açılışta sergilediği gösteri ilgiyle izlendi. Dans performansı da büyük alkış aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

akdagmadenihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu