Ekonomi

Fly Cyprus Havayolları kuruldu

BURAK KARAGÖZ

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Denktaş, Mehmet Dalman Yücel ve Nusret Polat’ın kurucu ortakları olduğu Fly Cyprus Hava Yolları ilk uçuşuna hazırlanıyor.

Kurucu ortak Nusret Polat, ilk hedeflerinin güvenli, ekonomik, konforlu ve avantajlı uçuşlar sağlamak olduğunu söyledi.

Kurucu Ortak Rauf Denktaş ise Fly Cyprus Airways’in kurulmasının ana sebeplerinin Türkiye’den yapılan uçuşların azlığı ve yüksek uçak bileti fiyatları olduğunu belirtti. Türkiye’den gelen yolcu sayısında düşüş yaşandığını söyleyen Denktaş, kurdukları havayolu ile uçuş sayılarını artırmayı ve fiyatları makul seviyede tutmayı hedeflediklerini söyledi.

birbirine iki yolculuk

Fly Cyprus Airlines’ın Airbus A320 uçağı, 174 yolcu ile ilk uçuşunu 16 Nisan’da İstanbul Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na tarifeli uçuşla yapacak. Fly Cyprus Havayolları başlangıçta İstanbul’a karşılıklı iki sefer ve Ankara ve İzmir’e karşılıklı sefer gerçekleştirecek.

Kıbrıs’a ulaşımda ekonomik ve konforlu bir hava yolu olmayı hedefleyen Fly Cyprus Havayolları, 21 Mayıs itibarıyla Erbil Tarcan Priştine Amman ve Bakü’den Kuzey Kıbrıs’a charter seferleri ile uçuş planlamaları yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu