Haber

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan’la barış anlaşması yapılması için diplomatik çabaları yoğunlaştıracağını söyledi

– Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Azerbaycan’la barış anlaşması imzalanması için diplomatik çabaları yoğunlaştıracağız”

ERİVAN – Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşması imzalanması için siyasi ve diplomatik çabaları yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün Ermenistan Parlamentosu üyelerine hitap etti. Azerbaycan’la devam eden barış görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Paşinyan, “Taraflar arasında barış anlaşmasının sağlanamamasının nedeni karşılıklı güven eksikliğidir. Azerbaycan’ın saldırgan tavrını bazı açıklama ve eylemlerinde görüyoruz. Bu durum, Azerbaycan’ın gidişatına olumsuz yansıyor.” barış anlaşmasının metni.”

Barış anlaşmasına ilişkin açıklığa kavuşturulması gereken konuların bulunduğunu belirten Paşinyan, “Her teklifin ve unsurun farklı şekilde yorumlanmasını önleyecek bir mekanizmanın oluşturulması gerekiyor. Diğer konu ise barış anlaşması sonrasında gerilimin artmasını önleyecek güvenlik garantilerinin oluşturulması. anlaşma imzalandı.”

Paşinyan, “Hükümetimiz ve ben bu sorunların üstesinden gelmek için siyasi ve diplomatik çabalarımızı yoğunlaştırmayı hedefliyoruz.”

“Savunma bütçesinin oluşturulmasının Azerbaycan’la hiçbir ilgisi yoktur”

Ermenistan’ın 2024 savunma bütçesindeki yüzde 7’lik artışın komşu ülkelere ve Azerbaycan’a yönelik olmadığını belirten Paşinyan, “Bu savaşa değil barışa hazırlıktır. Çünkü vatandaşların güvenlik duygusu barış ve istikrarın en değerli garantisidir. Eminim ki tüm komşu devletlerimiz kimseye saldırmayacağımız konusunda ikna olmuşlardır.” “Bu bağlamda silahlı kuvvetlerimizin reformu ve başarısı konusunda dile getirilen görüşleri samimi bulmuyorum” dedi.

Paşinyan, Ermenistan ordusunun 2024 savunma bütçesinin 1,4 milyar doların üzerinde olacağını açıklarken, orduyu geliştirmek için yeni silah tedarikçileri ve güvenlik ortakları bulmayı da hedeflediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu