Haber

Erdoğan’dan Gazze açıklaması: 11 bin çocuk ve kadın öldürüldü; dünya sessiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi’nde konuştu.

“İsrail insani değerleri çiğnemiştir, Batı ateşkes çağrısı yapmaktan bile acizdir” diyen Erdoğan, açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Bugün İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 34’üncü gününü geride bıraktık. İsrail’in vahşice katlettiği yaklaşık 11 bin Gazzeli’nin yüzde 73’ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batılı ülkelerden tam darbe alan İsrail yönetimi, insanlığın tüm değerlerini hiçe sayarak okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

Sürekli olarak insan hak ve özgürlüklerinden, demokrasiden bahseden Batılı ülkeler, İsrail’in tüm katliamlarını izliyor. Bu ülke ve kuruluşlar; Bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı yapamayacak kadar aciz… Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i düşünce özgürlüğü bahanesiyle yakanlara göz yumanlar, Filistin bayrağına bile tahammül edemiyorlar. 7 Ekim’den bu yana tanık olduğumuz ikiyüzlülük örneklerini artırmak mümkün.

Gelişmeler bize Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bir kez daha gösteriyor. İnsani ateşkesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının önlenmesi için diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bölgeye insani yardım ulaştırmak için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar Mısırlı kardeşlerimizin desteğiyle 10 uçak dolusu 230 tonu aşan insani yardım malzemesini sevk ettik. Bölgeye iki sivil insani yardım gemisi gönderme hazırlıklarımız devam ediyor… Böylece Gazzeli kardeşlerimizin acılarının hafifletilmesi için güçlü bir dayanışma ortaya konmuş olacak.

‘CHARLIE HEBDO OLAYINDA 25 KİŞİ ÖLDÜ’

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak akan kanın durdurulması konusunda sergileyeceğimiz duruş çok ama çok değerlidir. Filistin davamızı savunmak için sesimizi birlikte yükseltmek çok ama çok önemli. Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya başkanları Paris’te birlikte yürüdü. Şu anda 11 bin çocuk ve kadın öldürüldü; dünya sessiz. Başta Amerika, Batı… Hep birlikte susuyorlar. Çocuklar ve kadınlar; Bunları her gün televizyonda izliyoruz. “Bugün özellikle Müslümanlar olarak, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak hep birlikte sesimizi yükseltmezsek ne zaman sesimizi yükselteceğiz?” (HABER MERKEZİ)

karpuzlu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu