Haber

Depremin yaralarını şiirle sarıyorlar

Depremin yaralarını şiirle sarıyorlar

Kahramanmaraş’ta bir araya gelen yazarlar, “Yaralarımızı şiirlerle sardık, yazılarımızla sardık, samimiyetimizle sardık” dedi.

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bir grup yazar ve okur, depremin yaralarını edebiyat ve şiirle sarıyor.

Kahramanmaraş’ta bir grup yazar, deprem sonrası yaralarını şiirle sararak edebiyat çatısı altında toplanmaya devam ediyor. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı onuncu köydeki kitap kafede bir araya gelen edebiyat camiası, depremden sonra da bağlarının kopmadığını, çok zor şartlara rağmen yayına devam ederek bir araya geldiklerini söyledi.

17 yaşındaki Beyza Boru, “Yaralarımızı birlikte sarmaya başladık. Bugün edebiyat başkenti dergisi olarak toplantı yaptık. Şiir okuduk, belli bir konuyu konuştuk ve bir araya geldik. Edebiyatın başkenti İstanbul” dedi. Deprem öncesi ve sonrasında etkili çalışan çok güzel bir dergi. “Deprem sonrası bağlarımızın kopmasından çok korkuyordum. Ama bizi edebiyat çatısı altında toplamayı başardılar ve yaralarımızı birlikte sarmaya başladık. Şiirlerle sardık, yazılarımızla sardık, samimiyetimizle sardık. Oldukça keyifli bir toplantıyı geride bıraktık. Burası benim ikinci ailem oldu” dedi.

Kahramanmaraş’ta genç nesillerin elinden tutup eserlerini yayınlayarak daha çok okuyucuya ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Murat Zencir, “Edebiyatın başkenti olarak 2023 yılını değerlendirmek ve konuşmak üzere bir araya geldik. 2024’te neler yapabiliriz. Özellikle Kahramanmaraş’taki genç nesil kardeşlerimizin elinden.” Bunları yaşatmayı ve eserlerini yayınlayarak daha fazla okuyucuya ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda yüzyılın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 6 Şubat depreminden sonra da ara vermeden devam ettik. Çok zor şartlar altında da olsa yayınımıza devam ettik. Basılmış hiçbir eserimiz bulunmamaktadır. İnternette yayınlıyoruz. Her iki evden de yayınlıyoruz. İçlerinden biri şair ve yazar olarak yetişen Kahramanmaraşlı Yedi Güzel Adam’ı her zaman çok önemsedik ve yüceltmeye devam ediyoruz. Ancak biz Yedi Güzel Adam’ın arkasına sığınmak yerine, içimizdeki 7, 70, 70 bin daha güzel insanı kanıtlamak için yola çıktığımıza inanıyoruz. “Yolumuzdayız ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

habertonya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu