Haber

Çocuk nöbetçisi Diyarbakırlı annelerden Filistin’e destek açıklaması

Dağlara kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi düzenleyen Diyarbakır anneleri, Filistin’e destek açıklaması yaptı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 1514’üncü gününde devam etti.

Çocuk nöbetçisi anneler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı. Oturma eylemi sayesinde çocuğuna kavuşan Ayşegül Biçer, anneler adına gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin’in meşru ve haklı mücadelesine destek vermenin, emperyalist siyonizme karşı erdemli olmak ve mazlum halkları savunmak anlamına geldiğini belirtti.

Filistin’e yönelik saldırılarda tek ses olarak ayağa kalktıklarını belirten Biçer, Filistin’e yönelik saldırılarda kadınların, yaşlıların, bebeklerin ve hastaların katledildiğini belirtti.

Biçer şunları söyledi:

“Siyonistler bugün dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştiriyorlar. Bizler, emperyalizmin piyonları ve siyonizmin uşakları olan PKK ve türevlerine karşı, Diyarbakır’ın anneleri olarak sabırla mücadele ettik. Devlet olarak biz de gerekirse dönemin Nene Hatunları, Şerife Bacılar ve Halime Çavuşları gibi canımızı, malımızı, canımızı kaybettik. “Kıyamete mahkum olan Siyonist ve işgalci İsrail’e karşı da çocuklarımızla birlikte mücadele edeceğiz. kaybetmek. Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Daha sonra İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu