Sağlık

Bilim adamları orucun bilinmeyen faydasını ortaya çıkardı!

  • Haber 7 – ÖZEL

Kalp ve damar sağlığı, kolesterol ve hafıza üzerinde olumlu etkileri olduğu defalarca kanıtlanan orucun az bilinen bir faydası bilim insanları tarafından ortaya çıkarıldı.

ABD’den Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya onlarca araştırmacı, orucun vücudumuzdaki kritik NAD molekülünü artırmada etkili olabileceğini öne sürüyor.

Yaşlanma ile ilişkili olduğu düşünülen bu molekül sayesinde kişinin daha geç veya daha enerjik yaşlanabileceği düşünülmektedir.

NAD SEVİYENİZ DÜŞÜKSE DAHA İYİ YAŞLANABİLİRSİNİZ

Genetik alanındaki çalışmalarıyla ünlü Harvard Üniversitesi’nin adı Doktor David Sinclair, NAD molekülünün öneminden bahsederken şu ifadeleri kullandı:

Haber 7, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve İsim Bilimleri Enstitüsü Biyogüvenlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu’na NAD molekülü ile ilgili sorular sordu. Yılancıoğlu ayrıca molekülü tüm yönleriyle anlattı. İşte Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu’nun açıklamaları:

ATLETİK PERFORMANSI ARTIRIR

Molekülün genel tanımı üzerinden giriş yapan Doç.

YAŞLANDIKÇA NAD SEVİYELERİ AZALIR

NAD molekülünün enerji üretimi ve metabolizmasında değerli bir rol oynadığını belirten Doç. Dr. Yılancıoğlu, yaşlandıkça NAD düzeylerinin düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

NAD SEVİYELERİ NASIL YÜKSELTİLİR?

Akademisyen Kaan Yılancıoğlu, açıklamasının devamında NAD düzeylerini yükseltmek için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte Yılancıoğlu’nun vatandaşlara tavsiye ettiği 5 konu:

“Araştırmalar, NAD takviyesi almanın, yaşlanma ve genel sağlıkla mücadelede hücrelerdeki güç üretimini artırarak faydalı olabileceğini gösteriyor. NAD takviyesi almak, hücreleri DNA hasarına karşı daha dirençli hale getirerek hücre ölüm oranını azaltabilir. NAD takviyesi almak da güç üretimini artırabilir. mitokondriyal fonksiyonları arttırarak hücrelerde bulunur.Ancak bu bahiste mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Vücuttaki NAD seviyelerini arttırmanın birkaç yolu vardır. Bunlar arasında en yaygın olanları şunlardır:

  1. NAD takviyeleri: NAD takviyeleri, NAD öncülerini içeren tabletler, kapsüller veya intravenöz infüzyonlar olarak alınabilir. NAD öncülleri vücudun NAD yapmasına yardımcı olur.

  2. NAD üretimini arttıran diyetler: NAD üretimini arttıran diyetler, NAD şiddetlendiren gıdaları içerir. Örneğin, NAD üretimini artıran diyetler protein, B vitaminleri, folat, niasin, riboflavin, piridoksal 5-fosfat (P5P) ve nikotinamid ribosid (NR) bakımından yüksektir.

  3. Düzenli eğitim: Düzenli eğitim, NAD düzeylerini artırmak için hücrelerin güç üretimini artırarak NAD üretimine dayanır.

  4. Uyku: Yeterli uyku, NAD seviyelerini artırmak için hücre rejenerasyonunu ve hücre gücü üretimini artırarak NAD üretimini artırır.

  5. Meditasyon, Yoga ve Yoga Nidra: Meditasyon, Yoga, Yoga Nidra, gerilim seviyelerini düşürerek ve NAD seviyelerini yükseltmek için hücrelerin güç üretimini artırarak NAD üretimini destekler.

Herkes için en iyi olan yol farklıdır. NAD düzeylerini artırmanın en uygun yolunu belirlemek için bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önerilir.”

ORUCUN NAD ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yaşıtlarına göre daha iyi yaşlanmaya neden olan NAD molekülünün oruçla teması olup olmadığı merak edilen manşetlerin ortasındaydı. Gerçekten de araştırmalar oruç tutmanın faydalı olabileceğini göstermiştir. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, oruç ve NAD ortasındaki bağ hakkında şunları söyledi:

NAD DESTEKLE DIŞARI ÇIKARILABİLİR Mİ?

Biyogüvenlik Daire Başkanı Yılancıoğlu, NAD molekülünün dışarıdan destek yoluyla elde edilebileceğini ve bu sistemin sağlıklı olup olmayacağını açıklayarak açıklamasını şöyle tamamladı:

KAYNAK: HABER7

adalarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu