Ekonomi

Bakan Şimşek uyardı: ‘Bu babamızın parası değil’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta düzenlenen Valiler Toplantısı’nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin valilere önemli uyarılarda bulundu.

Hürriyet’in haberine göre Bakan Şimşek, toplantıda Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlü bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Tasarruf tedbirleri konusunda yardımınıza ihtiyacımız var”söz konusu.

Şimşek, valilerin de tasarruf tedbirlerine uymakla yükümlü olduğunu vurguladı. “Gelin görün, öyle olmuyor; Araç kullanımından promosyon maliyetlerine kadar… Bu alanlarda gerçekten hassasiyet gerekiyor. Türkiye’de 2024 yılında bütçeye tam uyum sağlarsak 2,7 trilyon lira açığımız olacak. Bu açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçlu. Borçla finansman, günümüzün yüksek faizli döneminde ülke kaynaklarının yatırım ve hizmet yerine faize harcanması anlamına geliyor. Bu yüzden sizin de bir göreviniz var. Bu hassasiyet çok değerlidir. Defterleri sonuna kadar kullanıyorum. Kağıt falan kullanmıyorum. Bu seviyeye inmemiz lazım. Bu babamızın parası değil. Hepsi bizim paramız, milletin parası. Arkadaşlar 2.7 trilyon lira açığımız olacak. Bu nedenle lütfen tasarruf tedbirlerine azami dikkat gösterin; Bu konuda bize yardımcı olun. Her alanda mütevazı, mütevazı bir toplum anlayışına sahip olmak zorundayız. “Tasarruf tedbirleri konusunda yardımınızı istiyoruz.”sözlerini kullandı.

“TOGG’U SATIN ALABİLİRSİNİZ”

Toplantının ardından yapılan soru cevap bölümünde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bazı valilerin Togg’u satın almak istediğini söylemesinin ardından, “Resmi araçlarınızı satıp Togg’u satın alın”‘ dediği öğrenildi.

haberderinkuyu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu