Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Ceviz ve Zeytin Fidanı Bağışladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerel kalkınma projesi kapsamında çiftçilere 10 bin ceviz ve 10 bin zeytin fidanı bağışladı. İlçelerde çiftçilere fidan dağıtıldı.

Tarımsal üretim yapmak isteyen ancak girdi maliyetleri karşısında zorlanan üreticilerin yanında olmaya devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, hibe destekleriyle de yüzleri güldürmeye devam ediyor. Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından talepte bulunan üreticilere 10 bin adet ceviz ve 10 bin adet zeytin fidanı teslim edildi.

İklim kurallarına uygun fidanlar

Tarımsal Hizmetler Dairesi Bitkisel Üretim ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Seyit Emre Bilici, Antalya’nın iklim kurallarına uygun olarak seçilen Gemlik aşılı zeytin fidanı ile Çetnır ve fernor aşılı ceviz fidanlarının dağıtımını yaptıklarını söyledi. Ceviz ve zeytin fidanlarının iklim şartlarına ve rakıma göre yöre halkına bağışlandığını belirten Bilici, ceviz fidanı için her 9 bitkiye bir tozlayıcı dağıttıklarını anlattı.

Başkan Beetle’a teşekkürler

Hibe desteği başvurusu olumlu olunca fidanlarını teslim alan İsmail Melih Aras, “40 fidan aldım. Yukarıkaraman Mahallesi’nde tarlam var oraya zeytin ve ceviz fidanı dikeceğim. Antalya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda olan Önder Muhittin Böcek.”

Alanya’da çiftçilere fidan desteği

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Alanya’nın 9 mahallesindeki çiftçilere 500 adet ceviz ve 200 adet zeytin yardımında bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi ekipleri tarafından mahallelerde muhtarların öncülüğünde fidanlar çiftçilere teslim edildi. Muhtarlar, “Maliyetlerin yüksek olduğu bu dönemde bizlere ilaç ve fidan desteği sağlayan Muhittin Böcek Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu hibelerle rahat nefes alacağız.”

İlçelere dağıtım devam ediyor

İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde fidan dağıtımına devam edildi. İbradı Yukarı Mahalle, Aşağı Mahalle, Ormana Mahallesi, Başlar, Masat, Çukurviran mahallelerine ceviz fidanı, Eserli, Üzumdere ve Düzlen mahallelerine zeytin fidanı teslim edildi. Gündoğmuş ilçe merkezi ve mahallelerinde çiftçilere 400 adet ceviz ve 100 adet zeytin fidanı dağıtıldı. Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Finike’ye ceviz ve zeytin fidanı desteği verildi. Ernez, Dağbağ, Çamlıbel, Yazır ve Yeşilköy ile Arif Mahallesi’nde fidan dağıtımı yapıldı. Arif Mahalle Muhtarı Zülifkar Tanguta, mahalle halkına dağıtılmak üzere ceviz ve zeytin fidanı teslim aldı. Muhtar Tanguta, üretime ve üreticiye katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. – ANTALYA

yerkoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu