Ekonomi

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları arasındaki savaştan bu yana ilk temas

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir meydana gelen Blinken ile Lavrov arasındaki görüşme yaklaşık 10 dakika sürdü.

İsmini vermek istemeyen ABD’li yetkili, Blinken’in mevkidaşı Lavrov’a ABD’nin savaş bitene kadar Ukrayna’ya takviye yapmaya devam edeceğini söylediğini söyledi.

Blinken’in Rusya’nın “New START” nükleer anlaşmasından çekilme kararından vazgeçmesini istediğini belirten yetkili, ABD Dışişleri Bakanı’nın Moskova’nın ABD vatandaşı tutuklu Paul Whelan’ı serbest bırakma talebini Lavrov’a da ilettiğini söyledi.

ABD’li yetkili, görüşmeden sonra Blinken’in yakın gelecekte Rusya’nın durumunda rastgele herhangi bir değişiklik olacağı izlenimine sahip olmadığını kaydetti.

– Rus tarafı: “Toplantı yok”

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TASS haber ajansına, Blinken ile Lavrov’un G20’nin ikinci oturumu çerçevesinde hareket halindeyken görüştüğünü söyledi. Zaharova, “Blinken, Lavrov ile temasa geçmek istedi. Lavrov (Blinken ile) hareket halindeyken konuştu. Müzakere, toplantı vb. söz konusu.

Blinken ve Lavrov en son Ocak 2022’de Ukrayna savaşından önce İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

karamanlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu