Teknoloji

ABD kamuoyundan bilgi istedi… Yeni düzenleme geliyor!

Birçok konuda sorulara hızlı yanıt verebilme özelliği nedeniyle son dönemde insanlar üzerinde büyük etki yaratan ChatGPT yapay zeka programının aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiği belirtiliyor. Tarihin en hızlı büyüyen yazılımı olan ChatGPT, hızlı büyümesi ve özellikleri nedeniyle ABD’li siyasetçilerin de gündemine girdi.

SORUMLULUK MEKANİZMASI KURULACAK

ABD Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan ve Beyaz Saray’a telekomünikasyon ve bilgi politikası konusunda danışmanlık yapan Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA), yapay zeka uzmanıdır. “sorumluluk mekanizması”Düzenlemelerin oluşturulacağını belirterek kamuoyundan bilgi istedi.

Ajans, “yapay zeka sistemleri yasal, etkili, etik ve güvenilirdir”Yapay zeka teknolojisi konusunda kamuoyunun ne düşündüğünü öğrenmek isteyen ABD hükümetinin gelecekte bu tür atılımları daha çok yapacağı biliniyor.

TÜKETİCİLER GÜVENMEK İSTİYOR

NTIA Direktörü Alan Davidson, “Sorumlu yapay zeka sistemleri çok büyük faydalar sağlayabilir, ancak yalnızca potansiyel sonuçları ve zararları göz önünde bulundurursak, şirketlerin ve tüketicilerin tam potansiyellerine ulaşmak için bu sistemlere güvenebilmeleri gerekir.”söz konusu.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta yaptığı açıklamada yapay zekanın tehlikeli olup olmadığının henüz bilinmediğini, “Teknoloji şirketlerinin, ürünlerin halka açılmadan önce güvenli olduğundan emin olma sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.”söz konusu.

 

KAYNAK: HABER7

haber-artova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu